Izaberite stranicu

O nama

Veštačko sušenje zidova uz pomoć mašina za izvlačenje vlage ima za cilj da se znatno ubrza izvlačenje vlage iz zida. U prostorijama sa temperaturom od 20º C i sa relativnom vlažnočću vazduha od 70%, može se oduzeti do 12 g/ m³ vlage iz sušenog prostora. Sušač vlage radi po principu elektroosmoze. Još u 19. veku otkriveno je da se voda u električnom polju kreće od plus ka minus polu bez obzira da li se radi o prirodnom ili veštačkom okruženju. Ovo otkriće omogućilo je razvitak raznovrsnih tehnologija koje danas imaju značajnu primenu u medicini i mnogim granama industrije. Elektroosmoza je našla svoju primenu i u tehnologiji za mašinsko sušenje vlage u vidu mašina za izvlačenje vlage i vode iz zidova i drugih prostora iz kojih ih treba ukloniti. Aparat za vlagu ili aparat protiv vlage, koristi površinsku napetosti molekula vode. Mašina za sušenje vlage šalje u zidove slabe elektromagnetne talase koji smanjuju površinsku napetost čestica vlage dovodeći do njihovog spajanja. Spojene molekule vode dobijaju na težini pa, pod dejstvo sile teže, poniru na dole i nestaju u zemlji. Vlaga u zidu kretanjem prema gore vrši blago trenje koje stvara negativno električno polje i pojačava kapilarni efekat. Površinski pritisak čestica vode pojačava kapilarno dizanje vlage u zidovima zbog razlike u elekto polovima između zidova koji su plus pola i vlažnog tla koje je minus pola.

Kako radi sušač vlage?

Mašina za izvlačenje vlage – sušač vlage izaziva promenu u polaritetu električnih polja što uzrokuje da se vlaga u zidu počinje kretati na dole prema tlu koje ima negativan polaritet. Ovaj proces obrnutog kretanja molekula vode u zidu omogućava da se uz pomoću mašina za izvlačenje vlage postigne potpuno sušenje zidova. Ova promena električnog polja u zidu nastaje zbog slabog elektromagnetnog polja koje proizvodi sušač vlage, aparat za vlagu, odnosno aparat protiv vlage. Za sve vreme delovanja mašine (mašina) za sušenje vlage, postojeće čestice vode iz pozitivno naelektrisanog polja u zidu kreću prema negativno naelektrisanom tlu gde se talože ili nestaju u zemlji.

Važnost i značaj upotrebe mašine za sušenje vlage

Sušač vlage, odnosno mašine za sušenje vlage, znatno ubrzavaju proces izgradnje novih objekata. Mašina za izvlačenje vlage efikasno suši tek omalterisane zidove i cementne košuljice što je izuzetno važno u sprečavanju uslova da se razvije buđ u novim objektima, jer je ostala vlaga u zidovima. Ovi aparati nas brzo i efikasno oslobađaju od fizičkih napora u pokušaju da naš životni prostor oslobodimo od nepoželjne vlage. Zaostala vlaga u zidu je uzrok podizanja parketa i deformisanja stolarije u novo izgrađenim stanovima i kućama. Sušač vlage trajno oslobađa Vaš dom i Vaše objekte od razarajućeg dejstva koje ima vlaga u zidu, bez obzira od kakvog materijala je zid napravljen. O posledicama uticaja vlage na naše zdravlje moramo razmišljati kao o najvećoj šteti koju možemo doživeti i zato je ne smemo dozvoliti ni kao mogućnost. Zato je mašinsko sušenje vlage najbolje rešenje ovog problema!