Izaberite stranicu

Vlaga u zidu

Vlaga u kući, stanu ili poslovnim prostorijama stvara veliku štetu, ali ispravnim postupanjem možemo ublažiti posledice. Prilikom čišćenja zidova nakon poplava treba koristiti odgovarajuću obuću, zaštitne rukavice i masku za disanje zbog štetnih mikroorganizama isparavanja otrovnih hemikalija.

 

Sa zidova treba skinuti što više oštećenog maltera da bi se ubrzao proces sušenja. Nakon čišćenja može se krenuti sa sušenjem zidova sa aparatima za sušenje vlage ili vetrenjem. Mašinsko sušenje vlage može da traje i do mesec dana. Ako se voda zadržala ispod podne obloge potrebna je posebna oprema da se vlaga isuši. U ovim slučajevima najbolje je konsultovati servis za sušenje.

 

Sušenje prostora kućnim grejalicama bez dobrog provetravanja ili bez mašina za sušenje stvara više štete nego koristi, jer ubrzava razvoj štetnih agenasa u vlažnom prostoru. Nije dobro gletovanje, malterisanje, krečenje ili postavljanje stiropora na plafon ukoliko zidovi nisu potpuno suvi. Tek nakon potpunog sušenja zidova može se preći na postavljanje stiropora na plafon i slične mere izolacije i zaštite.